Aluminium catchtank als los onderdeel bestellen

Het wordt sterk aangeraden om een rallyauto van een aluminium catchtank te voorzien. Een aluminium catchtank wordt voornamelijk gebruikt voor de toevoer van voldoende brandstof richting de motor van de rallyauto. Naast een aluminium variant, kunt u ook voor een model voor het opvangen van olie kiezen. Op deze manier voorkomt u dat de vrijgekomen olie opnieuw in het inlaattraject van de motor wordt opgenomen. Dit kan de prestaties van de rallyauto verslechteren, wat u logischerwijs wenst te voorkomen.

In dit artikel vertellen we u meer over de werking van een aluminium catchtank. U kunt dit onderdeel los bestellen via The Autosport Company. In haar assortiment biedt deze organisatie een breed scala aan losse onderdelen voor rallyauto’s aan. Het online bestellen van onderdelen is voordeliger, dan wanneer u dit via uw autodealer zou doen.

Voordelen van een aluminium catchtank

Er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van een aluminium catchtank in rallyauto’s. Wanneer u met een normale auto over een circuit zou rijden, zou de brandstoftoevoer gestopt kunnen worden bij een lange bocht. Dit valt te verklaren door het feit, dat de brandstof naar een zijde van de brandstoftank wordt gestuwd. Op deze manier kan er geen nieuwe brandstof worden aangezogen, totdat de zijwaartse kracht op de brandstoftank is afgenomen. Met een aluminium catchtank voorkomt u dit probleem. De tank zorgt dat er altijd brandstof naar de motor kan worden gezogen. Zo zal uw rallyauto, ook tijdens het nemen van een lange bocht, in geel geval stil komen te staan.