De shortlease auto: past het bij jou?

Shortlease auto

Of een shortlease auto voor jou de oplossing is, hangt van een aantal factoren af. Of je nu least, koopt of huurt: elke vorm heeft voordelen en keerzijden. Shortlease is met name ideaal voor mensen die graag een flexibel contract aangaan. 

Shortlease auto

Hier moet je op letten

Shortlease kent vele voordelen maar er is natuurlijk altijd een keerzijde. Of deze keerzijde van toepassing is op jou, hangt van de omstandigheden af. 

Stel, je moet regelmatig aan de andere kant van het land zijn en wil hiervoor een shortlease auto hebben. Dan is het – zeker als het gaat om een tijdelijke opdracht – natuurlijk makkelijk en misschien wel voordeliger om een shortlease auto te regelen. Het is immers een stuk voordeliger dan huren en een minder lange overeenkomst dan normale lease. 

Let wel op: voor een shortlease auto moet je ook bijbetalen voor meer dan 500 kilometer privégebruik, net als bij een gewone lease overeenkomst. Kom je hier niet bij in de buurt? Dan is er niet zoveel aan de hand.

Shortlease auto

Voordelen van een shortlease auto

Het allergrootste voordeel van shortlease is het kortlopende contract. Shortlease is na de eerste maand dagelijks opzegbaar. Je zit dus nauwelijks ergens aan vast. 

Maar shortlease heeft meer voordelen. Een shortlease auto levert je geen BKR op en heeft dan ook geen invloed op je andere kredieten en hypotheken. Dit laatste is nog een veel voorkomende reden voor mensen om voor een shortlease auto te kiezen.