De verschillende soorten autosleutels

De verschillende soorten autosleutels

Car Keys. Seller hand giving keys

Alles over verschillende soorten autosleutels

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende automerken. Je hebt Audi, Alfa Romeo, BMW, Citroën, Honda, Ferrari en dat is nog lang niet alles. Omdat er zoveel verschillende automerken en dus ook verschillende auto’s zijn, zijn er ook verschillende soorten autosleutels. We kunnen vier soorten autosleutels onderscheiden die vandaag de dag veel voorkomen bij al deze automerken. Deze autosleutels behandelen we in dit blog.

Keyless Go autosleutels

Als je een autosleutel specialist vraagt naar de modernste autosleutel, dan zal de Keyless Go autosleutel genoemd worden. Dit is eigenlijk meer een hanger die je bij je hebt dan dat het een sleutel is. De auto ontcijfert de code van de sleutel, zodat je hem kan starten. Een Keyless Go autosleutel werkt vaak met een startknop, waarmee je de auto kan starten als deze in de wagen aanwezig is.

Inklapbare autosleutel

Een wat minder moderne, maar wel nog steeds zeer effectieve, autosleutel is de inklapbare autosleutel. De naam zegt het al, maar dit is een autosleutel die je kunt inklappen als je deze niet gebruikt. De sleutel bestaat uit twee onderdelen, het sleutelgedeelte waarmee je een auto kunt openen en een behuizing. Deze kunnen beide apart vervangen worden indien ze beschadigd raken.

Laser gesneden autosleutel

Laser gesneden autosleutels worden ook wel ‘sidewinder keys’ genoemd. Dat komt omdat ze een typerende vorm hebben met een wat dikkere schacht en weinig groeven. Dit type autosleutel komt steeds meer voor, maar wordt ook steeds geavanceerder en duurder.

Transponder autosleutels

Tot slot zijn er de transponder autosleutels. Eigenlijk is dit niet eens echt een type autosleutel te noemen, omdat vrijwel alle autosleutels tegenwoordig een transponder hebben. Een transponder is bedoeld om de startonderbreker in een auto te kunnen starten. Er wordt een gecodeerd signaal naar de startonderbreker gestuurd, waardoor jouw auto start. Hoe bepaal je welke autoverzekering je nodig hebt? Dat lees je hier.