Dit is waarom je je auto goed moet laten verzekeren

Een ongeval kan iedereen overkomen. Daarom is het van belang om rekening te houden met jezelf en je eigen financiële situatie, net als die van andere weggebruikers. Het verzekeren van je auto is hierbij noodzakelijk. Dit artikel beschrijft wat er kan gebeuren als je je auto niet goed laat verzekeren. 

Casus van Tim

Tim is een jonge jongen. Hij heeft net zijn rijbewijs gehaald en voor zijn verjaardag een auto gekregen. Tim besluit om de auto te verzekeren. Hij vergeet alleen de autoverzekering vergelijken, met als gevolg dat Tim elke maand enorm veel geld kwijt is aan zijn autoverzekering. Na een flinke tijd betalen komt hij erachter dat er een bedrijf is dat zijn auto voor veel minder geld verzekerd. Vlak voor de overgang naar de andere verzekeringsmaatschappij raakt Tim bij het inparkeren een paaltje. Met als gevolg dat zijn oude verzekering zijn schade niet vergoed, omdat dit een risico is bij een beginnend bestuurder. Gelukkig wil de nieuwe maatschappij Tim helpen en betaald voor hem de schade. 

Vergeet dus niet voor het afsluiten van een verzekering alles vergeleken te hebben. Vergeet niet de kleine regeltjes te lezen en zorg dat je weet waar je recht op hebt. 

Casus Lisa

Lisa is 32 en heeft al 10 jaar haar rijbewijs. Ze heeft samen met haar man een nieuwe auto gekocht wegens gezinsuitbreiding. Lisa rijdt al jaren in dezelfde auto en heeft nog nooit schade gereden. Aan de hand van een autoverzekering simulatie komt ze erachter dat ze al die tijd voor de aanschaf van haar nieuwe auto teveel geld heeft betaald. Naar mate haar schade vrije jaren toenamen heeft ze geen enkele keer een vermindering op haar maandelijkse lasten gekregen. Als ze eerder de autoverzekering simulatie had gedaan was de hier op tijd achter gekomen en dat had haar veel geld gescheeld. 

Zorg naast het vergelijken van verschillende verzekeringen er ook voor dat je weet waar je aan toe bent. Aan de hand van een autoverzekering simulatie krijg je hier een beter beeld bij. 

Casus Jasper

Jasper is 45 en heeft al sinds zijn 18e zijn rijbewijs. Sinds kort rijdt hij in een hele mooie speciale uitvoering van een oude ford. Hij is erg trots op zijn auto omdat er niet veel van zijn gemaakt. Bij een stoplicht krijgt hij een achterligger tegen zijn auto aan. Na het invullen en indienen van de schadeformulieren komt Jasper erachter dat zijn auto total loss wordt verklaard. De verzekering heeft rekening gehouden met de inkoopprijs van de wagen, en aangezien deze heel oud is kunnen ze er niet veel mee. Jasper besluit om het een en ander uit te zoeken en er komt een expert kijken naar zijn auto. Deze expert weet veel af van speciale uitvoeringen en ziet ook dat het gaat om een uniek exemplaar. De expert geeft aan dat de auto niet total loss is en dat alle schade vergoed wordt. 

Verzekeringen hebben vaak nog mogelijkheden achter hand om jou te helpen met het taxeren van de auto. Deze experts kunnen altijd worden gevraagd voor een tweede mening. 

Conclusie

Een ongeluk of een verzekering foutje zit in een klein hoekje. Zorg dat je goed op de hoogte bent van alle rechten en plichten waar je aan moet voldoen. Daarnaast is het handig om een check uit te voeren of iemand met je mee te laten kijken bij het verzekeren van de auto.