Het overschrijven auto uitvoeren

kenteken overschrijven

Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht zal deze eerst op jouw naam gezet moeten worden. Het overschrijven auto gebeurt altijd bij een erkend loket. Zo heb je onder andere de keuze om bij het kentekenloket.nl de overschrijving te realiseren. Echter zijn er meerdere bedrijven waarbij dit mogelijk is. 

Je hebt een auto gekocht en daarvoor dien je de auto over te schrijven op jouw naam. Je zal hiervoor een compleet kentekenbewijs moeten hebben. Dit bestaat uit twee delen welke samengevoegd moeten worden om de overschrijving te realiseren. Is het niet compleet? Dan kan je helaas het voertuig ook niet op jouw naam zetten.

kenteken overschrijven

Wat heb je allemaal nodig om de auto over te schrijven

Wanneer je een auto op jouw naam wilt zetten zal er dus een compleet kentekenbewijs aanwezig moeten zijn. Daarnaast dien jij jouw eigen legitimatiebewijs en rijbewijs mee te nemen. Ook zitten er kosten aan verbonden om de overschrijving plaats te laten vinden. In Nederland is dit overal vastgesteld op 10.75. Wanneer dit allemaal in orde is zal je na de overschrijving maar één deel ontvangen. Het tweede deel wordt vervolgens gestuurd naar het adres waar jij op dat moment ingeschreven staat bij de gemeente. Zorg er dus voor dat de gegevens kloppen wanneer dit plaatsvindt. Na de overschrijving staat het voertuig al wel op jouw naam. Pas wanneer het kentekenbewijs compleet is ben jij de trotse eigenaar van jouw prachtige bolide!