Hoe goedkoop is particulier een auto leasen?

Een auto leasen op naam van een bedrijf is bijna achterhaald en bijna een ouderwetse manier van leasen. Ook als particulier kan je momenteel een auto leasen in plaats van een tweedehandswagen of auto aan te schaffen. Daarnaast biedt prive leasen een groot aantal voordelen. Zo rij je om de twee jaar met het nieuwste automodel rond. Doorslaggevend waarom prive auto leasen de voorkeur krijgt is ook dat je geen bijkomende onkosten hebt en op beide oren kunt slapen op financieel vlak. Autoverzekering, wegbelasting en onderhoudskosten zijn allemaal in de prijs van het leasecontract inbegrepen. Private auto leasen is niet zo duur dan je misschien denkt en is het overwegen waard.

 Zijn er ook nadelen verbonden aan private lease

Aan al die grote voordelen hangt uiteraard een prijskaartje vast. Het is heel belangrijk om te beseffen dat een nieuwe auto niet zoveel onderhoudskosten vergt dan een tweedehands of aftandse wagen. Wanneer je het particulier auto leasen vergelijkt met een oudere wagen, dan is een besluit heel snel gemaakt. Een ander minpunt is ook wel dat je niet kan genieten van fiscale voordelen. Dat is alleen maar geldig voor auto leasen vanuit een zakelijke invalshoek. Hou daar rekening mee.

 Is private leasen goedkoper dan een wagen aanschaffen?

Of particulier auto leasen goedkoper is dan een auto kopen hangt van individu tot individu af. Om het maandelijks leasebedrag te berekenen over een looptijdperiode van enkele jaren, zal je nog met enkele factoren rekening moeten houden. Zo moet je ook de autoverzekering, geschatte onderhoudskosten en wegenbelasting hierbij moeten aftrekken. Belangrijk is wel dat je ook nagaat of de leasemaatschappij een kilometervergoeding aanrekent per jaar en wat in het maandelijks bedrag allemaal is inbegrepen. Afhankelijk van de gemaakte rekensom kan je zelf kiezen of auto leasen als particulier een uitstekend idee is of niet. Hou ook rekening met je zekerheid van job.