Je moet motorkleding bestellen als je op een motor wilt rijden

Je moet motorkleding bestellen als je op een motor wilt rijden. Daar ben je volgens de wet toe verplicht, maar uiteraard is het ook voor je eigen veiligheid! Motorkleding bevat namelijk CE-gekeurde impactbescherming die ervoor zorgt dat je beschermd bent wanneer het misgaat. Bijvoorbeeld als je lelijk ten val komt of uitglijdt. Die kans is natuurlijk altijd aanwezig en een ongeluk zit ook een in klein hoekje. Daarom kun je geen traditionele kleding op een motor dragen. Maar motorkleding kan wel net zo modieus zijn als normale kleding! In onze blog vertellen we er meer over.

Ga voor de look die je wilt

Motorkleding bestellen? Je hebt volop keuze uit verschillende soorten, maten en kleuren. Kies voor een warme en gevoerde motorjas of een stoer leren jack. Of kies voor een motorbroek die wel op een spijkerbroek lijkt, maar het niet is. Je kunt echt alle kanten op! Je kunt volop combineren en jezelf de look geven die je wilt. Uiteraard is de keuze die je maakt ook afhankelijk van je persoonlijkheid en de soort motor waarop je rijdt. De truc is ook om te starten met de koop van een goede motorjas en vanuit daar je outfit verder samen te stellen.

Motorkleding bestellen? Koop kleding met CE-level 1 of 2

Motorkleding bestellen? Dan kun je het beste motorkleding met CE-level 1 of 2 kopen. Motorkleding met CE-gekeurde protectoren bieden een optimale bescherming voor als het mis gaat. Denk aan bijvoorbeeld wanneer je lelijk ten val komt of wanneer je met de motor uitglijdt. Daarnaast ben je ook volgens de wet verplicht om motorkleding te dragen. Dan spreken we over een jas, een motorbroek, handschoenen, schoenen en de helm! 

Motorkleding bestellen? Dit is wat je nodig hebt!

Zoals gezegd maak je eerst de keuze voor een geschikte motorjas die comfortabel zit, voor de beste bescherming zorgt en die je mooi vindt. Vanuit daar kun je jouw outfit prima samenstellen. Je hebt voldoende keuze en je kunt de outfit samenstellen die je wilt. Naast een motor jas of jack heb je ook een motorbroek, schoenen, motorhandschoenen en een helm nodig! Schoenen beschermen je voeten en enkels tegen de impact als je valt en ook de hete onderdelen op een motor terwijl je handschoenen je handen en polsen beschermen en voor meer grip zorgen. Logischerwijs is een helm noodzakelijk om je hoofd goed te beschermen. Niet alleen wanneer je valt, maar ook tegen voorwerpen het vuil waar je tegenaan rijdt.

Kies voor mooie accessoires om je outfit compleet te maken

Ga je motorkleding bestellen op www.rad.eu/nl? Zorg er dan voor dat je altijd kiest voor kleding die lekker zit en de meest optimale bescherming biedt. En uiteraard kun je ook een outfit samenstellen die bij je motor en je persoonlijkheid past. Je wilt immers ook goed voor de dag komen wanneer je op je motor rijdt. Je kunt je outfit ook completen met mooie accessoires. Denk dan aan een handige zonnebril, een warme motor sjaal of een helmmuts. Regenkledij wordt vaak ook aangeschaft, zodat je ook in de regen comfortabel op je motor kunt rijden.