Om deze redenen kies je voor een dashcam op je vrachtwagen

Denk jij er als ondernemer wel eens aan om een dashcam op je vrachtwagen te installeren? Twijfel je nog of de voordelen van een dashcam opwegen tegen de nadelen? Dashcams zijn behoorlijk in opkomst voor zowel vrachtwagens als personenauto’s. Maar waarom is deze beeldapparatuur zo populair de laatste jaren? En wat levert het voor jouw bedrijf op om een dashcam op de vrachtwagen te plaatsen? Wanneer je nog niet echt bekend bent met de mogelijkheden van een dashcam, is het logisch dat het vragen bij je oproept. Wij willen met dit artikel de twijfels bij jou wegnemen. We geven antwoord op de meest gestelde vragen over een dashcam voor vrachtwagens. En we geven je het adres waar je het best terecht kunt voor de aanschaf van de benodigde apparatuur. Lees dus snel verder en bezoek daarna de genoemde website.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een dashcam in je vrachtwagen

  • Bewijsmateriaal bij een ongeval
  • Beantwoorden schuldvraag
  • Opsporen van dader na aanrijding
  • Bewuster rijgedrag

Wanneer je veel kilometers maakt, is de kans groot dat je ooit met een ongeval te maken krijgt. Dit is voor de meeste ondernemers de belangrijkste reden om een dashcam in de vrachtwagen te plaatsen. Heb jij, of jouw werknemer, de pech om betrokken te zijn bij een ongeluk? Dan zijn de videobeelden die door de dashcam van jouw vrachtwagen worden gemaakt duidelijk en handig materiaal om te tonen aan de politie. Zij gebruiken onder andere de beelden om uit te zoeken hoe het ongeluk kon gebeuren.

Ook verzekeraars gebruiken veelvuldig de beelden die met een dashcam zijn gemaakt. Het helpt bij het vaststellen van de schuldvraag. Wie of wat was de oorzaak van het ongeval en op wie kan de schade worden verhaald? De gegevens die afkomstig zijn van de dashcam van een vrachtwagen zijn hierbij zeer welkom.

Heb je een aanrijding gehad, maar is de dader er vandoor gegaan? In de meeste gevallen is de veroorzaker niet meer te achterhalen. Maar gelukkig heb jij de beelden nog. In samenspraak met de politie en jouw verzekeraar is de kans groot dat de dader alsnog wordt achterhaald. Zo heb jij de mogelijkheid om de schade te claimen.

Met de aanschaf van een dashcam voor de vrachtwagen stimuleer je op een positieve manier je eigen rijgedrag of het rijgedrag van jouw werknemer. Kijk de opgenomen beelden eens terug. Dan kom je al snel tot inzicht in het rijgedrag. Wordt er regelmatig stevig op de rem getrapt? Of worden bochten te vaak te snel genomen? Ook de beelden die vlak voor een ongeval worden opgenomen kunnen je laten zien hoe het beter kan.

Maak nu kennis met de mogelijkheden van de dashcam voor de vrachtwagen van Verizon Connect

Je weet nu meer over de belangrijkste voordelen van een dashcam voor de vrachtwagen. Bezoek nu de website van het bedrijf Verizon Connect via www.verizonconnect.com/nl/oplossing/dashcam/ . Zij bieden de beste apparatuur voor het opnemen van beelden via een dashcam in jouw vrachtwagen. De medewerkers informeren je graag over de voordelen en mogelijkheden voor jouw bedrijf.