RDW check uitvoeren

Een RDW check kan een aantal voordelen met zich meebrengen. Een kentekencheck is een auto controle waarbij je allerlei voertuiggegevens kan achterhalen. Zo kom je meer te weten over zowel de technische staat als de juridische van het voertuig. Jij als burger van Nederland hebt wel de mogelijkheid om een kentekencheck te laten doen, maar je moet wel het kentekennummer van het voertuig kennen. Maar is zo een kentekencheck wel gratis?

Vaak zitten mensen met de vraag als een kentekecheck gratis is. Het antwoord hierop is dat je gratis online een kentekencheck kan laten uitvoeren. Op deze manier kun je dus alle nodige informatie van het voertuig natrekken. Met een kentekencheck kun je bijvoorbeeld zien als de auto een geldige APK-keuring heeft, in het bezit is van een WA-verzekering, als de auto als “gestolen” is opgegeven, hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad etc… Dit is namelijk het juridische gedeelte van een kentekencheck, er is ook een technische gedeelte waarbij je bijvoorbeeld kan zien wat het merk is, het model, de kleur, hoeveel zitplaatsen het voertuig heeft, als het voertuig goed onderhouden is etc… Met de kentekencheck kun je dus bijna alle gegevens van het voertuig achterhalen.

Een kentekencheck is meestal erg handig voor wanneer je een tweedehandse auto wilt aanschaffen, hierdoor weet je dat je geen verkeerde bedrag betaald voor het voertuig. Als er bijvoorbeeld niet genoeg informatie staat over het voertuig bij de website van de RDW, is het verstandig om de auto niet te kopen. Ben je dus geinteresseerd in een kentekencheck? Doe dit dan op https://www.kentekencheck.eu/ en voorkom een miskoop.