Rubberen slang vs. siliconen slang

Siliconen slang

Meestal zijn de slangen in een auto gemaakt van rubber. Toch kiezen veel mensen ervoor om rubberen slangen die aan vervanging toe zijn te vervangen door siliconen slang. Wat zijn nu de verschillen tussen een rubberen en een siliconen slang? Waar kun je beter voor kiezen? In dit artikel leggen wij het je uit.

Flexibiliteit

Siliconen slang

Zowel rubberen als siliconen slangen zijn erg flexibel. Daarom zijn dit soort slangen ook zeer geschikt voor de auto. Je kunt ze precies op de juiste plek plaatsen en ze sluiten goed aan op andere materialen. Qua flexibiliteit maakt het niet zoveel uit of je voor een rubberen of een siliconen slang kiest.

Duurzaamheid

Rubberen en siliconen slangen zijn stevig en goed bestand tegen de weersomstandigheden. Beide soorten gaan dus lang mee. Toch is een siliconen slang duurzamer dan een rubberen slang. Rubber kan op den duur gaan uitdrogen en dit kan ervoor zorgen dat de slang scheurt. Dit is bij siliconen slangen niet het geval.

Toepasbaarheid

Siliconen slang

De slangen die auto’s worden gebruikt vervoeren verschillende vloeistoffen. Soms zijn deze vloeistoffen warm en andere keren juist wat kouder. Het is daarom belangrijk dat de slangen in je auto hiertegen bestand zijn. Zowel rubber als siliconen zijn goed bestand tegen vloeistoffen en temperatuurverschillen.

Verwijderbaar

Het is eenvoudig om rubberen en siliconen slangen te monteren, maar dat betekent niet dat ze ook makkelijk te verwijderen zijn. Rubber kan zich gaan samenvoegen met andere materialen, waardoor het verwijderen van de slang moeilijker wordt. Bij siliconen slangen is dit gelukkig niet het geval.