Tips voor het kopen van een occasion

Het hebben van een auto is ideaal. Een auto brengt je overal naartoe en je bent daardoor vrij om te gaan en te staan waar jij wilt. Een nieuwe auto is niet voor iedereen weggelegd. Een nieuwe auto kost immers meer geld dan een occasion. Een occasion is vaak ook een prima auto om in te gaan rijden. Er is immers niks mis met een occasion. Toch zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten als je een occasion gaat kopen. Wil je weten welke tips er zijn voor het kopen van een tweedehands auto? Lees dan snel de tips in dit artikel!

Tip 1: Transport

De eerste tip voor het kopen van een occasion is om goed naar het autotransport Nederland te kijken. Het kopen van een auto is natuurlijk deel één, maar deel twee is het vervoeren van de auto van de verkoper naar jouw huis. Het kan een flinke klus zijn om de auto naar jouw huis te krijgen. Want hoe kun je een auto nou bij je huis krijgen? Je kan immers de auto niet zelf laten rijden. Gelukkig heeft Transporting Wheels hier de juiste oplossing voor: autotransport. Door middel van het autotransport zal de auto snel en eenvoudig om de nieuwe plaats van bestemming aankomen. Je hoeft er zelf verder niets voor te doen.

Tip 2: Verkoper

De tweede tip is om goed naar de verkoper te kijken. Koop je de auto van een autozaak of van een particulier? Als je de auto van een autozaak koopt moet je van tevoren even goed naar de recensies van het bedrijf kijken. Niet alle autobedrijven zijn namelijk even zuiver en je wilt natuurlijk wel een betrouwbare auto kopen. Als je een auto van een particulier kijkt komt het echt op je eigen mensenkennis aan. Bekijk goed hoe dat persoon eruit ziet en hoe diegene woont. Als de verkoper en het huis van de verkoper er netjes uitziet, zal de auto dat vast en zeker ook zijn. 

Tip 3: Kilometerstand

De derde en laatste tip is om goed naar de kilometerstand te kijken. Er zijn namelijk een aantal auto’s waarbij je de kilometerstand een flink stuk terug kunt draaien. Hierdoor krijg je natuurlijk een auto die al een stuk langer meegaat als dat jij in eerste instantie denkt. Google van tevoren even goed of dat mogelijk is bij de auto en neem iemand mee die er verstand van heeft.