Van DS 19 tot DS 4 en DS 7

Succesvolle start
Het merk DS automobiles is een Frans automerk dat voortbouwt op het bijzondere erfgoed van de DS 19, welke ongeveer 60 jaar geleden werd geïntroduceerd door Citroën tijdens de Parijse Salon de l’Automobile. De DS 19, ook wel bekend als ‘de snoek’, maakte op 6 oktober 1955 een diepe indruk op de bezoekers, journalisten en concurrenten die daar aanwezig waren. Tijdens de eerste 15 minuten van de show waren er al bijna 750 bestellingen doorgekomen. Dit aantal liep op tot 12.000 aan het eind van de dag, en bleef oplopen tot een ongekende 80.000 bestellingen in de tien dagen die daarop volgden.

Ontstaan van DS Automobiles
Het was niet zonder reden. De DS was een nieuw type design auto, oogde futuristisch en leek op niets wat er tot dan toe op de markt verschenen was. De technologieën en het ontwerp van de auto zorgde ervoor dat nadien de manier van autodesign radicaal zou veranderen. In zekere zin was dit het startsein voor het merk DS. Officieel werd DS automobiles opgericht op 1 juni 2014, met een duidelijke ambitie: auto’s bouwen waarin we het Franse vakmanschap terugzien en auto’s die de Franse luxe weerspiegelen.

Geïnspireerd door het verleden
In 2015, precies 60 jaar na de de vliegende start van de DS 19, wordt op de Salon van Genève door DS automobiles zijn slogan onthuld: “DS Automobiles, Spirit of Avant Garde”. Daarnaast zien we zijn nieuwe logo en de nieuwe DS 5 met de kenmerkende grille en DS wings. Een prachtige viering van de legendarische auto die onze waarden van innovatie, topkwaliteit en vooruitstrevendheid perfect verwoord. Als we kijken naar de huidige DS-modellen zien we comfort en dynamiek terug, maar ook hoogwaardige materialen en raffinement. En uiteraard, als erfgenamen van de originele DS 19 mag een opvallend design met technologie niet ontbreken.
DS7

Huidige modellen
In 2010 introduceerde Citroën al de Citroën DS4. Dit was dus nog voordat DS automobiles een op zichzelf staand merk werd. Hierin werden de prestaties, een exclusief design en de compacte afmetingen van een coupé met elkaar gecombineerd. De Citroën DS4 ondergaat in 2015 een make-over en hieruit ontstaan de DS 4 en een nieuwe uitvoering de DS 4 Crossback.

De DS 4  is een premium hatchback met een chic interieur waarbij de luxe van Parijse modehuizen en vakmanschap goed naar voren komt. Ze staat garant voor hoogstaand rijplezier en sensationeel rijgedrag. Veiligheid staat voorop met de nieuwste technologiën en rijhulpsystemen die ervoor zorgen dat u moeiteloos en veilig kunt rijden.

De DS 4 Crossback is voor de avontuurlijke klanten onder ons. En avontuur met deze auto vind je zowel buiten als binnen de stad. De auto bevat sportieve lijnen maar is nog steeds stijlvol.  Deze kenmerken geven hem een fascinerende uitstraling.

En nu

In Parijs, in de buurt van Pyramide du Louvre is op 28 januari 2017 de nieuwe SUV van DS inthuld. De DS 7 Crossback is de belichaming van Parijse innovatie en ademt een en al exclusiviteit. Hij heeft kenmerkende details zoals een verticale voorname voorzijde en een gedistingeerde DS Wings-grille. Ook bevat de DS Active LED Vision-koplampen en verticale LED-dagrijverlichting, waardoor de DS 7 Crossback een unieke en magnetische lichtsignatuur heeft. Mede hierdoor oogt ze krachtig en is ze herkenbaar zowel overdag als ’s nachts. De DS 7 is vanaf het derde kwartaal van 2017 te bestellen en zal vanaf begin 2018 te vinden zijn bij de DS-verkooppunten.