Vouwwagen is een uniek concept

vouwwagen huren twente

Een vouwwagen is een vrij innovatief concept vind ik zelf. Het heeft wat weg van een caravan en een tent. Ik denk dat het leuk is voor degenen die zelf een tent teveel gedoe vinden. Denk dan aan het opzetten en afbreken, maar ook aan de weinige luxe die je hebt in een tent. Je ligt gewoon op een matje in een slaapzak. En misschien is het ook vooral voor mensen die niet zo met een caravan durven te rijden. Het is toch een heel voertuig wat er aan je auto hangt. Als je dit nu leest en nog steeds denkt, wat is dit nu eigenlijk voor concept? KlapOp is een bedrijf die vouwwagens verhuurt. Op hun site kan je ook informatie erover vinden.

Is een vouwwagen leuk?

Het kamperen op zich is eigenlijk wel een heel concept. Je laat een luxe warm huis achter en ruilt het in voor een simpele levenswijze met een stuk minder luxe. Het is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd en ook niet iedereen kampeert. Sommigen zweren erbij en anderen zweren het af. Misschien maakt het ook wel een verschil bij je wanneer je slaapt in een tent of een luxer camping mogelijkheid zoals een caravan. De vouwwagen is dus eigenlijk een concept die hier precies tussen valt. Het probeert de luxe te krijgen van een caravan met de makkelijke opruim mogelijkheid en lichte vervoer van een tent. Dit is wellicht interessant wanneer je een tent niet leuk lijkt maar een caravan te luxe voor het kamperen.

Hoeveel kost een vouwwagen?

De prijzen van een vouwwagen lopen heel erg uiteen. Een vouwwagen kan een paar honderd euro kosten, maar je hebt ook modellen die meerdere duizenden euro’s kosten. Als je hierin wilt investeren ben je vaak wel een echt campingmens en ga je het liefst elke keer naar de camping zodra dat kan. Gelukkig zijn er bedrijven zoals KlapOp die deze vouwwagens verhuren. Zo kan je toch weg met de vouwwagen zonder dat je er heel veel geld aan kwijt bent. Ook zal je de vouwwagen niet het hele jaar moeten opbergen in je schuur.