Waarom je als ZZP-er je auto beter kan leasen dan kopen

zzp-lease

Er zijn tegenwoordig steeds meer ZZP-ers, en dat heeft goede redenen: ZZP gaan levert je veel meer vrijheid op, je kan namelijk werken waar en wanneer je wilt, en ZZP gaan is goedkoper: er hoeft geen management meer betaalt te worden, dus het geld dat voorheen naar het management ging kan nu verdeelt worden tot extra inkomen voor jou, en goedkopere prijzen voor je klanten, waardoor je meer werk zult kunnen vinden. Je zult wel wat dingen moeten missen, één van die dingen is je auto van de zaak, en je zult nu zelf in je bedrijf moeten investeren.

Een auto kopen is duur, wat nu?

Veel ZZP-ers zullen na alle aankopen die voor hun bedrijf nodig zijn niet veel geld meer over hebben voor een auto, en daardoor zullen ze dan ook geen goede auto meer kunnen kopen. Maar we leven in een wereld waar voor vrijwel elk probleem wel een oplossing is, en die is er voor dit probleem natuurlijk ook: ZZP lease. Door een auto te leasen zijn de kosten die voorheen in één keer betaalt moesten worden nu verspreid over de maandelijkse betalingen aan de leasemaatschappij.

Andere voordelen van leasen.

Auto leasen ZZP kent vele vormen, zo kan leasen ook nog eens gecombineerd worden met onderhoud en verzekering, waardoor je een voordeliger combinatiepakket af kunt sluiten en zo in totaal minder geld kwijt bent dan je anders aan het onderhoud en de verzekering van je auto kwijt zou zijn. Ook zijn eventuele onverwachte waardedalingen vaak ten koste van de leasemaatschappij, en hoef jij op dat gebied dus geen risico te lopen. Een ander groot voordeel bevindt zich vaak aan het eind van de leaseperiode: je kan dan voor een voordelige prijs de auto die je al die tijd hebt geleaset van de leasemaatschappij kopen.