Wat is de beste manier om een auto in uitstekende staat te houden?

autohoes kopen

Als je net een nieuwe, of in geval een andere, auto hebt gekocht dan ben je hier meestal trots op. Het is jouw nieuwe aanwinst en deze auto heb je misschien al heel lang gewild.

Je wilt deze auto dan ook graag zo lang mogelijk in goede staat houden. Dit gaat niet van zelf. Hier moet je wel wat voor doen en in investeren en tijd in stoppen.

Hieronder geven we een aantal tips.

Auto binnen zetten

Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd en niet voor iedereen mogelijk, maar als je de mogelijkheid hebt zet je auto dan zoveel mogelijk binnen. Heb je een garage of carport, plaats de auto er dan zoveel mogelijk in dan wel onder.

Door dit te doen kan het weer geen grip op je auto krijgen. Staat de auto open en bloot dan kan bijvoorbeeld het zonlicht al invloed hebben. Jouw auto kan er dan toch iets anders uit gaan zien qua kleur. De kleur kan wat minder fel en dof worden.

Autohoes

Heb je bovenstaande mogelijkheid niet, dan kun je een autohoes kopen. Dit zijn grote hoezen die je om je auto kunt doen. Bijvoorbeeld de winterdag als het hard vriest kan dit goed zijn voor de auto. De vorst kan je auto dan niet al te veel aantasten. Ook blijven je ramen dan vrij van de vorst en hoef je dus niet te krabben.

autohoes kopen

Autohoezen voor binnen

Je kunt ook een autohoes kopen voor binnen. Dit zijn dan hoezen voor over de stoelen. Zodoende blijft de bekleding als nieuw. Het is dan niet erg als je een keer met een vieze overall of vieze broek in de auto stapt.

Niet roken in de auto

Het is aan te raden niet te roken in de auto. Let ook op of je mede passagiers zich hier aan houden. De geur van deze rook krijg je namelijk bijna niet meer uit de auto.

Regelmatig wassen

Regelmatig je auto wassen is natuurlijk ook goed voor het voertuig. Je haalt hiermee de viezigheid er af die eventueel ook je lak aan kan tasten. Ga er af en toe ook mee door de wasstraat met een programma die ook de onderkant van de auto meeneemt.