Welke scooterverzekering kiezen?

Heb je een nieuwe scooter gekocht? Of misschien wil je zoon of dochter wel heel graag een scooter hebben? Wanneer je in Nederland een voertuig met een geel of blauw kenteken koopt, is het verplicht om een verzekering af te sluiten. Zonder verzekering mag je niet de weg op. Maar welke scooterverzekering kun je het beste kiezen? En welke verschillende soorten verzekeringen zijn er eigenlijk? Je leest alles over het vergelijken van verzekeringen hier! 

Is een scooterverzekering noodzakelijk?

Als je een nieuwe auto koopt, moet je een verzekering afsluiten; dit weten de meeste mensen wel. Bij scooters is het eigenlijk precies hetzelfde. Het is verplicht om voor een brommer, snorfiets of scooter een verzekering af te sluiten. Zodra je eigenaar wordt van het voertuig, is het noodzakelijk om minimaal een WA-verzekering te kiezen. Je bent dan namelijk verzekerd voor schade die je met je scooter aan een ander veroorzaakt. 

Verschillende soorten verzekeringen voor scooters

Er zijn drie verschillende soorten verzekeringen voor scooters, namelijk de WA-, WA beperkt casco en Allrisk verzekering. Welke scooterverzekering het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie.

  • WA-verzekering

De WA-verzekering is verplicht in Nederland. Deze verzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen schade die je met je scooter aan een ander aanricht. Dus rijd je bijvoorbeeld met je brommer tegen een auto aan? Dan ben je verzekerd voor de schade aan deze auto. Je bent echter niet verzekerd voor de schade aan je eigen scooter.

  • WA Beperkt casco

De Beperkt casco verzekering gaat net een stapje verder dan de WA-verzekering. Met deze verzekering ben je namelijk niet alleen verzekerd voor schade aan de ander, maar ook aan je eigen scooter. Schade door brand of storm en diefstal worden bij de WA Beperkt casco verzekering gedekt.

  • WA Allrisk verzekering

De WA Allrisk verzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering. Wanneer je deze verzekering afsluit, ben je verzekerd voor alle schade. Dus ook als je zelf de schade veroorzaakt. Houd er wel rekening mee dat de Allrisk verzekering het duurst is. 

Welke scooterverzekering moet ik kiezen?

Nu vraag je je waarschijnlijk af: wat is de beste scooterverzekering voor mij? Zoals je hebt kunnen lezen moet je in ieder geval de WA-verzekering afsluiten. Anders mag je namelijk de weg niet op. Vraag jezelf af of een uitgebreidere verzekering het voor jou waard is. Loop je een groot risico dat de brommer gestolen wordt? En kun je eventuele schade niet zelf betalen? Dan is het een slimme keuze om voor een WA Beperkt Casco of WA Allrisk verzekering te gaan.