De gevaarlijkste wegen ter wereld

Het rijden op de weg brengt altijd risico’s met zich mee. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en kan de beste coureur overkomen. Gelukkig hebben wij in ons land niet enorm gevaarlijke wegen. Wil je weten wat de gevaarlijkste wegen ter wereld zijn? Lees dan snel verder!

Atlantische weg, Noorwegen

De Atlantic Road aan de Noorse is kust is misschien wel een van de mooiste wegen ter wereld. Je hebt continu een oog op de zee, maar dat maakt de weg juist ook enorm gevaarlijk. Het lijkt alsof je op het randje van de zee staat en dat maakt vele bestuurders duizelig. De steile bruggen en het onvoorspelbare weer maken de weg ook gevaarlijk. Een spoedkoerier skipt deze weg zelfs, moet je nagaan. 

Skippers Canyon, Nieuw-Zeeland

In het zuidwesten van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland vind je Skippers Canyon. Een hoge, smalle en bochtige weg die door mijnwerkers met de hand is uitgehakt gaat over de rivier heen. Mocht je de rivier willen oversteken, is een hangbrug je enige optie.

Kolyma Snelweg, Rusland

De Russische snelweg is er een waar je goed op moet letten. Het is in het gebied zo koud, dat een vrachtwagenchauffeur geen bril op mag hebben, omdat hij anders aan het hoofd vast vriest. In de zomer verandert de weg in een modderpoel De weg doorkruist zowel woestijnen als bossen en bergen. 

Rodovia da Morte, Brazilië

De BR-11 in Brazilië wordt door de plaatselijke bevolking de snelweg des doods genoemd. Er vallen ieder jaar duizenden doden op de weg. Slechte weersomstandigheden in combinatie met een kronkelende weg en geen railing zijn al gevaarlijk genoeg. Maar het echte gevaar schuilt hem in de gewapende bendes die overal op de loer liggen. Niet handig als net jouw sneltransport daar langs moet.