Kosten van scooterverzekeringen: hoe bespaar je hierop?

verzekerd de weg op

Scooterverzekeringen zijn gelukkig niet enorm duur, maar je moet hier wel maandelijks een bedrag voor betalen. Als je een scooter hebt, is het wettelijk gezien verplicht om hiervoor een verzekering af te sluiten. Een WA verzekering is de goedkoopste verzekering hiervoor, maar je kunt ook kiezen voor een WA Plus of allrisk scooterverzekering. Deze laatste twee zijn bijvoorbeeld aan te raden als je een nieuwere en/of duurdere scooter hebt. Hoe kun je nu besparen op de kosten van scooterverzekeringen?

Schadevrije jaren

Een manier om te besparen op de premie van je scooterverzekering is door schadevrije jaren op te bouwen. Veel verzekeraars geven een korting op je premie als je meerdere schadevrije jaren hebt. Zorg er dus voor dat je geen schade aan je scooter veroorzaakt, want dan ben je waarschijnlijk een stuk goedkoper uit!

Vergelijk scooterverzekeringen

Door scooterverzekeringen te vergelijken op een vergelijkingssite kun je erachter komen welke scooterverzekering voor jou het voordeligst is. Je kunt hier je gegevens en wensen invullen en de premies, voorwaarden en extra’s van verschillende verzekeraars en aanbieders met elkaar vergelijken.

Betaal je premie per jaar

Er zijn verzekeraars die je een korting op de verzekering voor je scooter aanbieden als je de premie per jaar betaalt. Zij hebben het geld dan sneller binnen en kunnen dit opnieuw investeren, waardoor ze jou een korting kunnen aanbieden. Als je de mogelijkheid hebt om de premie van je scooterverzekering in één keer voor een jaar te betalen, kun je op deze manier dus de kosten van de verzekering verlagen en geld besparen.