Een andere auto op het oog?

Je kent het wel, je krijgt de factuur van je auto onder ogen en je denkt: ‘Is dit het wel waard’? Een andere auto speelt dan even in je op, je gaat naar Marktplaats of een andere site en kijkt en vergelijkt op internet. Je komt allemaal mooie auto’s tegen, soms iets aan de te dure kant. Want ja, alles wat net niet te betalen is is vaak het mooist.

En dan zie je de auto die je graag zou willen hebben, de opties, de kleur en natuurlijk de prijs staat je aan. De aanschaf van een auto is een bijzonder moment, daarom wil je zeker weten dat je de goede keus maakt. Wanneer je een tweedehands auto koopt weet je niet wat er voorheen mee gebeurd is. Is de prijs misschien wel zo scherp omdat er schade is geweest? Of is er gerommeld met de KM-standen? De verkoper zal het je niet vertellen..

Maar wie wel?

Op kentekenCheck.nl kan je het verleden van auto’s inzien. Zo kun je verschillende rapporten opvragen: Schaderapport, KM-standenrapport, eigenaren rapport en nog veel meer informatie. Zo weet je voordat je een aankoop doet precies wat er in het verleden mee gebeurd is. Verder biedt de website ook nog de mogelijkheid om een aankoopkeuring te doen via een specialist. Zo kan de auto in huidige staat gechecked worden door een professional. Bekijk de website van KentekenCheck.nl en doe een gratis kenteken check online.

Proefrit maken

Het maken van een proefrit is misschien wel de belangrijkste. Je voelt aan of de auto lekker soepel rijdt. Doet hij dit niet, dan kan je aan de autoverkoper vragen wat er kan zijn. Vaak komt het voor dat iets wat groot lijkt makkelijk op te lossen is. Zoals een stuur welke niet recht is afgesteld, dit kan met de uitlijning van de auto te maken hebben. Trillingen in het stuur of in de stoel? Dan kan er wat met de remmen aan de hand zijn.