Een echt mannenhuis

Er zijn veel series op televisie te vinden waarin er een aantal mannen samenwonen, dan zie je natuurlijk vaak een compleet anders interieur dan wanneer het huis bewoond zou worden door een of meerdere vrouwen. De smaak van mannen kan ook ontzettend verschillen natuurlijk, smaak is immers persoonsgebonden. Toch is er een prototype interieur waar je aan denkt wanneer jij zo’n huis voor je ziet. Het is vaak een stoer interieur met wat minder accessoires toegevoegd. De muren zijn vaak niet behangen, er liggen geen of weinig kussens op de bank en er zijn waarschijnlijk weinig accessoires te vinden.

Mannelijke muur

Mannen lijken vaak niet voor schoonheid te gaan, maar voor gemak en comfort. Zo zullen de meeste mannen er niet snel voor kiezen om een muur te behangen of om een vloerkleed neer te leggen. Zij brengen sneller beton cire kleuren over hun tegels omdat dit praktisch is, niet per se omdat ze dit mooi vinden. Om een stoere look te creëren houden mannen toch van het beton, wanneer deze look nagebootst kan worden, gebruik je bijvoorbeeld betonlook verf. Het is niet alleen stoer, het ziet er ook nog eens hartstikke mooi uit. Tenslotte kun je kalkverf kopen om net een andere sfeer in huis te creëren die er stoerder uitziet dan een vrouwelijk behangetje.

Mannelijke meubels

Het is voor mannen belangrijk dat meubels makkelijk zijn. Ze moeten lekker zitten. Neem bijvoorbeeld een stoere, sterke leren bank. Stoelen aan de eettafel hoeven niet zacht te zijn, maar moeten gewoon stevig zitten en lang meegaan. Net als de andere meubels in huis. Ook wordt er in een mannenhuis vaak weinig gebruik gemaakt van accessoires. Vaak zijn de enige accessoires die je in zo’n huis ziet, fotolijstjes met daarin foto’s van familieleden. Bloemen of mooie sierkussens zul je in de meeste mannenhuizen niet tegenkomen. Wel is er sneller ruimte voor een pooltafel of een gokapparaat. Iets wat door de meeste vrouwen niet graag in huis gehaald zou worden.