Een motor verkopen en de addertjes onder het gras

Een motor verkopen kan je op verschillende manieren organiseren en ook op eigen houtje doen. Dat vormt geen enkel probleem, maar toch schuilen enkele addertjes onder het gras. Zo zal je moeten uitkijken dat je niet wordt opgelicht als je het geld overhandigd krijgt. Een motor zelf verkopen houdt met andere woorden wel enkele risico’s in. Vooral al je je motor op een website zet en er onbetrouwbare individuen op je advertentie afkomen. Er doen voldoende indianenverhalen de ronde dat zogenaamde potentiële kopers een testrit willen maken, maar dat je achteraf spijtig genoeg je motor nooit meer terugziet. Voorkom ook andere problemen als mensen een testrit willen maken. Denk maar als ze een ongeval veroorzaken. Wie draait immers voor de onkosten op?

Hoe bepaal je de beste prijs voor een motor

Op voorhand zal je enkele websites van motoren moeten raadplegen en de prijzen gaan vergelijken. De vergelijking is gebaseerd op het bouwjaar, merk, modeltype en uiteraard het aantal kilometers. Op deze manier verkrijg je de juiste indicatie hoeveel een motor waard is. Daarnaast zal je het tijdstip van motor verkopen goed in het oog moeten houden. Het voorjaar is het meest uitgelezen tijdstip om je tweewieler te verkopen. De vraag is dan in die periode groter dan het aantal aanbiedingen. Om succes te hebben zijn de gegevens van onderhoud een bijkomend pluspunt.

Wat moet ik allemaal regelen bij motor verkopen

Bij motor verkopen zal je moeten zorgen dat de koper het kentekenbewijs op zijn naam laat schrijven. In het vakjargon wordt dit overschrijven genoemd. Als dat niet gebeurt, ben je nog steeds verantwoordelijk voor de motor. Het overschrijven gebeurt bij een RDW keuringsstation, RDW balie of bij een kentekenloket. Voor de goede orde: er zijn meer dan 750 kentekenloketten die in heel Nederland zijn verspreid. Zodra het kenteken officieel op naam staat van de koper, ben je automatisch niet meer verantwoordelijk voor het voertuig. Ook de motorrijtuigenbelasting wordt meteen beëindigd. Wel zal je de verzekering zelf moeten opzeggen.