Elektrisch laden opnieuw uitgevonden

Elektrisch rijden is al lang niet nieuw meer. Elk jaar verschijnen meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Al die elektrische auto’s moeten op z’n tijd worden opgeladen. Thuis of onderweg. Als bestuurder van een elektrische auto herkent u vast het gevoel van irritatie als u onderweg moet wachten bij een laadpaal. U wilt immers zo snel mogelijk weer uw weg vervolgen want tijd is geld.

Slimme laad netwerken voor optimale vrijheid

Zou het niet handig zijn als u uw elektrische auto kunt opladen terwijl u een bezoek brengt aan een winkelcentrum, een restaurant of een sportstadion? Dankzij een nieuwe scale up is het nu al mogelijk om via slimme laad netwerken uw auto op te laden terwijl u elders bezig bent en de auto dus toch stil staat. Uw auto laden kan door deze slimme technologie op strategische plekken waardoor u zo min mogelijk tijd verliest. Steeds meer grote parkeerterreinen worden zo omgetoverd tot grote laad netwerken. Door een centrale aansturing is het mogelijk dat terreinen tot wel 2000 parkeervakken kunnen worden voorzien van oplaadpunten. Dat betekent nooit meer frustratie door bezette laadpalen. Elke bestuurder van een elektrische auto krijgt zo optimale vrijheid. 

Ingenieus Port systeem zorgt voor optimale verdeling energie

Een ingenieus Port systeem zorgt op een parking bij een vliegveld of veerplein voor een optimale verdeling van energie. Dit systeem biedt de mogelijkheid om energie aan auto’s te leveren en tegelijkertijd aanwezige energie uit accu’s af te halen om daarmee vervolgens snel andere accu’s te kunnen laden. Op deze manier fungeren de accu’s van alle aanwezige auto’s als één grote accu. Een groot voordeel hiervan is dat hierdoor maar weinig aanspraak gemaakt moet worden op de elektriciteitsinfrastructuur ter plaatse. Op deze manier is het mogelijk om tegelijkertijd een grote hoeveelheid, vaak lang geparkeerde auto’s, op te laden.