Gereedschapswagen

De kans is groot dat er op de werkplek al een plek aanwezig is waar al het gereedschap wordt opgeborgen en waar iedereen ook toegang tot heeft. Deze manier van opslag komt echter wel met wat nadelen en zit niemand te wachten op het steeds weer moeten aanschaffen van gereedschap dat kwijt is geraakt. Tijd dus om het over een andere boeg heen te gooien met de aanschaf van een gereedschap wagen.

Zo krijgt alles een eigen plek

Er wordt met zo een wagen namelijk gelijk ordening gebracht omdat het gereedschap geplaatst wordt op de juiste plek. De vele laden en opbergvakken kunnen allemaal gebruikt worden om een ander soort gereedschap op te bergen en wordt het zo meteen duidelijk wanneer er wat ontbreekt. Bij het uitvoeren van werkzaamheden hoeft er ook niet eindeloos lang gezocht te worden naar het benodigd stuk gereedschap. Kies altijd voor een gereedschapswagen die ruim is zodat er nog wat extra spullen in kunnen. Voor het groter en zwaarder gereedschap zijn er aparte lades beschikbaar. Bij de aanschaf moet er wel gekeken worden naar de afmetingen om er zeker van te zijn dat elk gereedschap wel in zal passen.

Verplaatsbaar en te gebruiken als werktafel

Met al het gereedschap bij elkaar levert het verplaatsen ervan geen problemen op met een gereedschap wagen. Er zijn modellen met extra grote banden en stevige handgrepen die het mogelijk maken om de wagen overal naartoe mee te nemen. Extra mobiliteit wordt verkregen met afneembare delen die apart als gereedschapskist kunnen dienen. Zo kunnen meerdere personen gebruik maken van de wagen en hun benodigd gereedschap altijd bij de hand hebben. De bovenzijde van bepaalde modellen kan ook dienen als werktafel. Het gebruikt materiaal voor de gereedschapswagen is meestal metaal, maar zijn er ook kunststof uitvoeringen te krijgen. Deze doen niet onder als het gaat om de duurzaamheid en zijn bovendien wat lichter dan de metalen modellen.