Pech onderweg met de boot

speedy stitcher

Het zal je altijd gebeuren, ben je een weekendje weg met de boot scheurt er een oog van je zeil. Omdat je op het water zit kun je niet even snel hulp halen of naar een winkel gaan, simpel gezegd moet je het zelf oplossen. Met behulp van een speedy stitcher los je deze eenvoudige problemen zo op, met deze naaimachine leg je zo een nieuw stiksel aan in je zeil of doek. Vrijwel alle soorten doek, ook de zware soorten repareer je eenvoudig met dit gereedschap. Bij esails.nk is die te koop, als set of los verkrijgbaar. 

speedy stitcher

Koop ook de accessoires in de webshop

De accessoires van de speedy stitcher kun je in de webshop van esails.nl ook kopen, naald, garen en een reservespoel. Wanneer je de stitcher koopt wordt deze zelf geleverd met de hoognodige materialen als een kromme en een dikke naald, een inwendig spoeltje met gewaxed garen. Het handvat is stevig en en voorzien van een zeer stevige naald, in het handvat is het spoeltje verwerkt. Je kunt het gebruiken op de lastigste plaatsen en toch zo sterk als een grote machine. Ben je er eenmaal aan gewend dan zal het naaien van de verschillende doeken zeer eenvoudig gaan.

speedy stitcher

Repareer het uitgescheurde oog nu zelf eenvoudig

De speedy stitcher komt van pas als een oog uitgescheurd is van je zeil of doek, in de schoothoek komt dit het meeste voor bij een zeil. Je kunt deze als volgt reparen, als eerste dien je het oude oog te verwijderen. Van een stuk touw maak je een grommet, in het zeil moet je een nieuw gat maken die kleiner is dan de grommet. Knip van het gat de randen in met kleine knippen en zet het grommet vast met de stitcher, hierbij moet het zeildoek aan de binnenkant van het oog komen te liggen. Naai het geheel rondom vast met de waxed garen.