Wrap folie; de nieuwste trend

Shortlease auto

Als het gaat om het veranderen van het uiterlijk van uw voertuig, heeft u een paar opties; u kunt het natuurlijk een geheel nieuwe verfbeurt geven, maar dit is meestal vrij beperkt in de termen van kleurkeuzes en hoe ingewikkeld u het ontwerp wilt hebben, wanneer u meer wilt dan alleen een effen kleur. 

Auto folie aanbrengen is een veel gedetailleerdere en veelzijdigere optie, waardoor bijna elk ontwerp op uw auto kan worden aangebracht door het simpelweg op vinyl of wrapfolie te printen en vervolgens op de contouren van uw auto te plakken. Er zijn wrapfolies in een effen kleur, welke het veel gemakkelijker maken om de kleur van uw auto volledig te veranderen door de bestaande lak volledig te bedekken, zonder gedoe en zonder te wachten tot primers en topcoats zijn opgedroogd. Folie wrapping is dus een andere vorm van carwrapping, met kleurige of geprinte ontwerpen op flexibele folie, die vervolgens over het geverfde oppervlak van het voertuig wordt bevestigd, vergelijkbaar met het aanbrengen van bladgoud, maar dan op grote schaal. 

Patronen te gevaarlijk?

Het hoeft niet glanzend te zijn, maar de levendigheid van de folie-afwerking leent zich natuurlijk voor helderdere kleuren, inclusief reflecterende metallic afwerkingen. Deze omvatten hoogglans gepolijst zilver met chroom-effect en glanzend goud, beide opzichtige effecten. Dergelijke afwerkingen moeten zorgvuldig worden gekozen,  als ze als té reflecterend voor de verkeersveiligheid worden beschouwd, vooral op zonnige dagen, kunt u nog wel eens in de problemen komen.

Niet alleen metalen afwerkingen zijn populair; zowel mannelijke als vrouwelijke chauffeurs gebruiken folie om hun auto een opvallend patroon te geven, of dat nu over de hele carrosserie is, of gewoon op het dak om een ​​zichtbaar statement van bovenaf te maken. Voor speciale evenementen wordt soms zelfs folie op de voorruit en zijruiten gebruikt, hoewel dit het zicht van de bestuurder meestal te ernstig beïnvloedt om op de openbare weg te mogen rijden.