Waar moet je op letten bij de aanschaf van een laadpaal?

De elektrische auto die kiezen we steeds makkelijker. Door het ruime aanbod is er genoeg ruimte om rond te kijken en op zoek te gaan naar de auto die bij ons past. Echter werkt dat bij laadpalen toch anders. Hierin zijn er veel variaties maar waar nu op gelet moet worden bij het aanschaffen van een elektrische auto is soms toch onduidelijk. Bij Soolutions hebben we een ruim assortiment aan opties en wordt er mee gedacht tot aan de laadpaal installatie. Hieronder staan een aantal punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een laadpaal. De verkeerde laadpaal kan al snel voor een langere laadtijd zorgen en nog veel meer andere ongemakken.

De Stroomtoevoer naar de Auto Accu

De stroomtoevoer naar de accu van een elektrische auto kan heel veel verschil maken in de snelheid waarmee de auto oplaadt. Zo hebben het laadpunt en de accu van de auto een verschillende laadsnelheid die ervoor kan zorgen dat het systeem uit veiligheid langzamer gaat laden. Belangrijk is dan ook om het laadpunt af te stellen op de accu zodat ze beiden dezelfde snelheid aanhouden.

Ruimte

Bij het aanschaffen van een laadpunt is het ook van belang dat er daadwerkelijk ruimte is voor een laadpaal installatie. De meest gekozen opties zijn de laadpaal en de Wallbox. De laadpaal wordt in de grond geplaatst en de Wallbox wordt aan de muur gemonteerd. Het voordeel aan de laadpaal is dat als je het strategisch plaatst, er vanuit meerdere hoeken geladen kan worden. Dit is efficiënter bij een gezin waarbij er meerder auto’s op een terrein worden geparkeerd. De Wallbox brengt het voordeel met zich mee dat het in de muur geplaatst wordt en dus subtieler weggewerkt kan worden. Ook zal het op die manier nooit in de weg staan aangezien het altijd aan een muur hangt.