Zo kies je de beste helm voor jouw avontuur op de motor of scooter

helm

Het dragen van een helm is verplicht en dat is maar goed ook. Een helm kan je namelijk beschermen tijdens een val en kan daardoor het verschil maken tussen leven of dood. Bovendien ziet het er gewoon cool uit en kan het je ook warm houden op koude dagen.

helm

Soorten helmen

Een helm kiezen kan echter nog moeilijk zijn. Er zijn namelijk een hoop soorten om uit te kiezen en die helmen zijn ook allemaal weer in verschillende versies verkrijgbaar. Het is dus goed om even de tijd te nemen voor deze beslissing en er goed onderzoek naar te doen. Anders ga je aan de keuzestress onderdoor. 

De meest gekochte helmen zijn:

  • open helmen of jethelmen
  • integraalhelmen
  • systeemhelmen

Waar je de helm voor gebruikt

Een helm kies je niet zomaar. Je helm is immers van groot belang voor je rijplezier. Niet alleen vanwege het uiterlijk maar ook vanwege de veiligheid en omdat het gewoon dient als je bril waardoor je kijkt tijdens het rijden. Denk dus goed na over hoe je de helm gaat gebruiken. Ga je vooral op de snelweg rijden of juist meer voor een ontspannen tour binnendoor? Ben je vooral zomers op je motor te vinden of vind je de winter juist heerlijk? Allemaal zaken die uitmaken voor het kiezen van de perfecte helm. Ga ook altijd even uitproberen. Dus zet een paar helmen op je hoofd en voel aan welke je het prettigst vindt.