Digitalisering zal cruciaal zijn voor de toekomst van de logistiek

Automatisering en digitalisering zullen in de toekomst van cruciaal belang zijn voor het concurrentievermogen van bedrijven in de transport & logistiek sector. De tendensen voor deze sector beginnen concreter te worden, waarbij logistiek 4.0 grote veranderingen binnen de bedrijven teweegbrengt.

Tot de belangrijkste trends die van doorslaggevend belang zullen zijn voor de logistiek en het vervoer behoren: mobiele datacommunicatie, intelligente interfaces, transparante monitoring en gegevensuitwisseling.

Mobiele datacommunicatie

Mobiele datacommunicatie en het gebruik van het mobiele internet, altijd en overal, zijn niet langer beperkt tot de privé-sfeer. Voor de transport & logistiek sector zijn snelheid, mobiliteit en flexibiliteit uiterst belangrijk.

De gebruikers moeten onderweg veilig toegang hebben tot het vervoersaanbod. Tegenwoordig hebben gebruikers de mogelijkheid om hun applicaties op verschillende apparaten te openen zonder informatie te verliezen, dankzij de mogelijkheid om apparaten en applicaties te synchroniseren. Eén e-mailadres is genoeg en alles is slechts een klik verwijderd. Of Totaallogistiek.

Intelligente interfaces

Er kan geen transportindustrie zijn zonder IT. Dat is duidelijk! Bijna elke expediteur werkt met gespecialiseerde software. Dankzij deze interface is het niet nodig de beschikbare gegevens over goederen of voertuigen manueel van het beheersysteem van de onderneming naar het uitwisselingssysteem over te brengen.

Bovendien krijgt de vervoerder door de groepering van gegevens meer zicht op zijn eigen activiteiten, wat tijdwinst oplevert. De productiviteit is dus gemakkelijker te meten en kan worden geoptimaliseerd.

Transparant volgen

Onder het motto “vertrouwen is goed, transparantie is nog beter” neemt de behoefte aan telematicasystemen in het goederenvervoer toe. Klanten willen real-time informatie over de locatie van hun producten. Niet te vergeten dat telematica transport & logistiek bedrijven helpt hun interne middelen beter te beheren.

Een onafhankelijk platform voor het volgen van leveranciers biedt interfaces voor bijna alle Europese telematicasystemen.

Gegevensuitwisseling en beveiliging

Het ontvangen, downloaden en verzenden van gegevens en documenten naar een cloud via gegevensoverdracht, e-mail of openbare tekstberichten is steeds gebruikelijker geworden in de professionele wereld. Met andere woorden, in de toekomst zal alles wat gescand kan worden, gescand worden en dit proces is onomkeerbaar.

In het algemeen verbetert scanning aanzienlijk het vermogen om op de markt concurrerend te zijn. De informatiestroom tussen alle deelnemers wordt geoptimaliseerd, terwijl de werkprocessen sneller en transparanter verlopen. Totaallogistiek

Er is echter een discrepantie tussen de waargenomen en de werkelijke veiligheid en u weet precies wat er met uw gegevens gebeurt. Daarom hebben bedrijven een digitale strategie nodig om hun eigen gegevens te kunnen gebruiken. Dit garandeert dat gebruikers en aanbieders ook in de toekomst een verantwoorde omgang met elektronische gegevens zullen aanmoedigen en bereiken.