Hulp nodig bij het controleren van een  inclining test?

Inclining test

Er zijn bepaalde voorwaarden waaraan je schepen aan moeten voldoen om op zee te mogen varen zonder enige achter gedachtes. Het is bij voorbaat belangrijk dat jouw schepen voldoen aan de regelgeving en richtlijnen voor stabiliteit. Elk schip moet volgens Het internationale maritieme organisatie een inclining test voltooien. Het is voor sommige bedrijven lastig om deze in te plannen in hun drukke wisselvallige werkschema’s en verlengingen van contracten. 

Inclining test

Jaren lange ervaring op dit vakgebied

In dit vakgebied heb je als het ware ook kwaliteits werknemers nodig om jou zo goed mogelijk door de tests heen te krijgen op zo’n professionele manier mogelijk. Tijdens het bouwen van je schip kan je echt nog niet helemaal achter komen hoe sterk jou boot is en hoe stabiel hij is het water zult varen. Met verschillende apparatuur kun je met behulp van de inclining test er achter komen waar je aan hebt gewerkt hebt ook echt optimaal functioneert. De zee is een gewelddadig monster die niet het je niet gemakkelijk maakt me je schip. 

Wat houdt de hellingproef precies in

De hellingproef is een test waarbij je gaat kijken naar de stabiliteit van het schip door een aantal factoren. Bij de hellingproef behoren ook een aantal   om het proces goed te kunnen verlopen. Er word namelijk gekeken naar een beschuttingsplek op het schip, Het moest getest worden in rustig weer, er mag dus ook geen stroming aan van pas komen en er moet voldoende waterdiepte bevatten. Voordat je van start mag gaan van de inclining test moeten er voorafgaand een aantal dingen worden vastgesteld, namelijk de diepgang, gewichten en locaties van voorwerpen die niet toebehoren bij het schip. Dit hoeft je gelukkig niet allemaal zelf te doen want er zijn bedrijven die op dit vakgebied zijn gespecialiseerd.