Verschillende mogelijkheden omtrent containertransport

containertransport

Er zijn erg veel verschillende transportmogelijkheden. Transport van producten kan op allerlei verschillende manieren gebeuren. Een veelgebruikte vorm van transport is container transport. Container transport is een breed begrip. Echter, dit betreft het transporteren van producten per container. Deze containers kunnen getransporteerd worden door middel van vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen. 

Hoe wordt jouw pakketje getransporteerd?

De wijze waarop containers getransporteerd worden is voornamelijk afhankelijk van de locatie waar je container naartoe moet. Indien de container naar de andere kant van de wereld moet, is het voor de hand liggend om dit per vliegtuig te doen. Als de container enkel naar het buurland getransporteerd moet worden, kan dit in veel gevallen gewoon per as. De meeste  bestellingen op Chinese sites als AliExpress worden per boot verzonden. Dit is de goedkoopste mogelijkheid voor de verkoper, hierdoor neemt de verzending wel veel tijd in beslag.

containertransport

De voordelen van container transport

Allereerst is containertransport een betrouwbare manier om producten te verzenden. Door alle producten in een container te doen zal het direct opvallen wanneer er een hele container niet afgeleverd wordt. Daarnaast is het beter voor het milieu. Er kan beter één boot met meerdere containers eenmalig overvaren, dan 4 boten met een aantal producten. Tot slot is containertransport een snelle en veilige manier van transport. Het gaat altijd relatief snel en producten zijn in een goede container veilig tegen weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf.